”Tactica pârjolirii pământului” a Rusiei ”nu face decât să întărească hotărârea şi perseverenţa Ucrainei şi a partenerilor săi”, denunţă joi, în Bundestag, cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Teroarea bombelor şi rachetelor ruse este un act de disperare”, denunţă şeful Guvernului de la Berlin în faţa membrilor Camerei inferioare a Parlamentului german, înaintea unui summit al Uniunii Europene (UE), la Bruxelles.

”Vestea bună este că nevoile financiare ale Kievului până la sfârşitul anului sunt practic acoperite, iar UE şi G7 joacă un rol decisiv”, a subliniat liderul german.

Preşedintele rus Vladimir Putin foloseşte energia şi foametea ca arme, dar nu a reuşit să spargă unitatea Occidentului şi nu îşi va atinge obiectivele de război prin tactica ”pârjolirii pământului”, a avertizat Scolz.

El a anunţat în Bundestag că Germania s-a eliberat de dependenţa de gaze naturale ruseşti şi că depune eforturi să scadă preţurile energiei.

Olaf Scholz a avertizat însă că o plafonare a preţului gazelor naturale de către Uniunea Europeană riscă să se întoarcă împotriva Uniunii.

Armata rusă a vizat infrastructuri energetice în Ucraina, în ultimele zile, şi a provocat pene de electricitate.

Ucraina este nevoită să-şi reducă consumul de electricitate - pentru prima oară de la începutul invaziei ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.