Un tânăr bulgar a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, în primă instanţă, după ce a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova în octombrie, a anunţat un tribunal din Ruse (nord), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestat în Germania, unde a fugit după ce a comis crima, la 6 octombrie, Severin Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare la închisoare pe viaţă.

El a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 450.000 de leva (225.000 de euro) către familia victimei.

Potrivit parchetului, este vorba despre ”o crimă motivată de sexual, fără legătură cu activitatea profesională a victimei”.

Crima a fost precedată de un ”viol brutal”, în timp ce Severin Krasimirov se afla sub influenţa alcoolului.

În faţa sediului tribunalului, acuzatul a plâns şi a declarat că ”regretă mult” această ”greşeală a tinereţii”.

Avocatul condamnatului, Ivan Doinov, a anunţat că va face apel în vederea unei reduceri la jumătate a pedepsei, evocând ”circumstanţe atenuante”, întrecare mărturia şi regretul exprimat de către condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă ”în mod deosebit de crud”, potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Uciderea lui Marinova, la vârsta de 30 de ani, o prezentatoare la un post local de televiziune din Ruse, a provocat o emoţie puternică la nivel internaţional, în contextul în care aceasta tocmai îşi lansase un nou program, promiţând să dezvăluie cazuri grave de corupţie.

Autorităţile au reproşat presei că a difuzat ”o ştire falsă”, legând uciderea jurnalistei de activitatea sa profesională.

Cu toate acestea, ONG-ul Reporters sans frontières (RSF) evocă, în ultimul său raport, ”o voinţă afişată a autorităţilor de a muşamaliza acest caz, zorind ancheta” cu privire la asasinarea tinerei jurnaliste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.