Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune spre Marea Galbenă, a anunţat sâmbătă armata sud-coreeană, după un număr record de lansări cu rachete ale Phenianului în această săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata Coreei de Sud a detectat lansarea "din Donglim, provincia Pyongan de Nord, către marea occidentală, între orele 11:32 şi 11:39 (între 02:32 şi 02:39 GMT) astăzi", a spus statul major coreean interarme, folosind un alt nume pentru Marea Galbenă.

Coreea de Nord a lansat o serie de rachete săptămâna aceasta, inclusiv o posibilă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) eşuată, atragând condamnarea acţiunii din partea oficialilor de la Washington, Seul şi Tokyo. 

Tot sâmbătă, un oficial al Ministerului Apărării din Coreea de Sud a confirmat că un bombardier american B-1B va participa sâmbătă la exerciţiile aeriene în curs în Coreea de Sud, conduse de Seul şi Washington.

Phenianul a tras miercuri şi joi aproximativ 30 de rachete, inclusiv una care şi-a încheiat cursul în apropierea apelor teritoriale de sud pentru prima dată de la sfârşitul războiului din Coreea în 1953. Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a vorbit despre o "invazie teritorială de facto". 

Coreea de Nord a privit întotdeauna manevrele militare dintre SUA şi Coreea de Sud ca pe nişte repetiţii generale pentru o invazie a teritoriului său sau o răsturnare a regimului său, scrie AFP. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.