Serviciul de informaţii externe (SVR) al regimului lui Vladimir Putin a acuzat luni Statele Unite că încearcă să se amestece în alegerile prezidenţiale din Rusia şi a afirmat că Washingtonul are chiar planuri de a lansa un atac cibernetic asupra sistemului de vot online, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin, care aproape sigur va câştiga alegerile prezidenţiale din 15-17 martie, fiind lipsit de competitori viabili, a avertizat Occidentul că orice încercare de a se amesteca în scrutin va fi considerată un act de agresiune.

Serviciul de informaţii externe SVR al Rusiei a afirmat într-un comunicat că deţine informaţii potrivit cărora administraţia preşedintelui american Joe Biden intenţionează să se amestece în alegeri, a relatat presa de stat. "Potrivit informaţiilor primite de Serviciul de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse, administraţia lui J. Biden stabileşte o sarcină pentru ONG-urile americane de a obţine o prezenţă scăzută la vot", a declarat SVR.

"Cu participarea unor importanţi specialişti americani în domeniul IT, se intenţionează să se efectueze atacuri cibernetice asupra sistemului electronic de vot la distanţă, ceea ce va face imposibilă numărarea voturilor unei proporţii semnificative de alegători ruşi", susţine serviciul de spionaj.

SVR, principalul succesor al primului serviciu de spionaj extern, Direcţiei I a KGB, nu a prezentat nicio dovadă pentru afirmaţiile sale.

Nu a existat deocamdată nicio reacţie din partea Washingtonului.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că Rusia nu se va amesteca în alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA şi a respins concluziile americane potrivit cărora Moscova a orchestrat campanii pentru a influenţa atât alegerile prezidenţiale din 2016, cât şi cele din 2020 din SUA.

Putin, liderul suprem al Rusiei din ultima zi a anului 1999, a făcut o serie de remarci ironice cu privire la alegerile din SUA, spunând că îl consideră pe Joe Biden de preferat ca viitor preşedinte al SUA în locul lui Donald Trump.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.