O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este posibilă după ce se obţine ”claritate cu privire la soluţiile pentru toate problemele cheie ale Rusiei”. De asemenea, o întâlnire între cei doi lideri ar fi ”contraproductivă” dacă ar implica un simplu schimb de opinii, de tipul ”ce crezi şi ce cred”, a declarat, luni, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru presa sârbă, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este necesară o întâlnire imediat ce avem claritate cu privire la soluţiile pentru toate problemele cheie”, a spus Lavrov într-un interviu acordat presei sârbe, citat de agenţia de ştiri rusă, Interfax.

Rusia a atras atenţia Occidentului asupra problemelor Ucrainei de mulţi ani, a spus oficialul rus.

”Occidentul nu ne-a ascultat, iar acum au auzit: acest lucru măcar înseamnă ceva”, a continuat Lavrov.

”Prioritatea acum este să se oprească complotarea cu ucrainenii, care vor doar să creeze iluzia negocierilor, iluzia unei soluţii. Le cunoaştem bine capacitatea de a imita procesul; nu vor putea scăpa de data aceasta - este nevoie de un rezultat după negocieri, care va fi consolidat de preşedinţi”, a subliniat ministrul rus de Externe.

O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi ”contraproductivă” în prezent dacă ar implica un simplu schimb de opinii, de tipul ”ce crezi şi ce cred”, deoarece s-a acumulat un număr foarte mare de chestiuni referitoare la conflictul din Ucraina, a mai precizat el.

Preşedintele ”Putin a spus că nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu preşedintele Zelenski. Singurul lucru pe care îl consideră fundamental important este ca întâlnirile să fie bine pregătite”, susţine Lavrov.

”Atât demilitarizarea, cât şi denazificarea Ucrainei sunt componente obligatorii ale acordurilor pe care le dorim”, a mai afirmat Lavrov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.