Spania a înregistrat 325 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, care consideră că epidemia evoluează ”favorabil”, în contextul apropierii începerii unei ieşiri treptate din izolare - începând de săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul total a crescut cu 453 de morţi la 24.275 de decese - din cauza înregistrării unor morţi ce au avut loc în zilele anterioare în Galicia şi care nu erau înregistrate, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Numărul contaminărilor a crescut cu 2.144 la 212.917, ceea ce face din Spania a doua cea mai afectată ţară de această pandemie ca număr de infecţii, după Statele Unite, a subliniat ministerul.

”Evoluţia pe care o constatăm rămâne foarte favorabilă şi în concordanţă cu previziunile”, a precizat într-o conferinţă de presă online directorul Centrului spaniol de coordonare a alertelor şi urgenţelor sanitare Fernando Simon.

Bilanţul zilnic al deceselor este de-acum cu mult inferior celui din perioada de vârf - 950 la începutul lunii -, iar numărul mediu de persoane contaminate la un caz de infectare - pe care cerectătorii îl numesc ”rata de reproducere” R sau R0 - a scăzut sub 1 în aproape toate regiunile spaniole, a subliniat Fernando Simon.

Măsurle de izolare aflate în vigoare în Spania urmează să înceapă să fie ridicate treptat - începând de la 4 mai - în vederea unei întoarceri la normal până la sfârşitul lui iunie.

Potrivit unui plan prezentat marţi de premierul spaniol Pedro Sanchez, ieşirea din izolare diferă de la o provincie la alta în funcţie de criterii precum rata infecţiei, numărul de paturi disponibile la terapie intensivă sau respectarea reglementărilor cu privire la distanţarea socială.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.