Semiluna Roşie palestiniană a declarat luni pe reţelele de socializare că soarta a doi dintre angajaţii săi care au încercat să salveze o fetiţă de şase ani care ar fi rămas blocată într-o maşină după ce aceasta a fost atacată în urmă cu o săptămână în oraşul Gaza rămâne necunoscută, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semiluna Roşie a precizat că soarta angajaţilor, "Yousef Zeino şi Ahmed al-Madhoon, care au mers să o salveze pe Hind Rajab, în vârstă de 6 ani, este necunoscută de şapte zile".

Aceasta a cerut "comunităţii internaţionale să intervină imediat pentru a face presiuni asupra autorităţilor de ocupaţie (israeliene) pentru a dezvălui soarta lui Hind şi a echipei de salvare".

Bunicul fetiţei dispărute, Baha Hamada, care este strămutat intern în oraşul Rafah din sudul Gaza, a declarat pentru AFP: "Vrem să cunoaştem soarta ei, oricare ar fi fost aceasta".

Contactată de AFP, armata israeliană nu a comentat incidentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.