Generalul Valer Gerasimov, şeful Statului Major al Armatei ruse, a vizitat recent Ucraina, mai precis Donbasul, potrivit unui oficial american de rang înalt din domeniul apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştim că a fost în Donbas câteva zile de la începutul săptămânii trecute. Nu ştim dacă mai este acolo”, a spus oficialul.

Oficialul a refuzat să spună de ce Statele Unite ştiau cu certitudine locaţia generalului rus sau care dintre informaţiile pe care le deţin au condus la această concluzie.

Au existat unele informaţii potrivit cărora Gerasimov a fost rănit în timp ce se afla în Ucraina, dar SUA nu au niciun indiciu că ar fi fost rănit, a mai precizat oficialul american.

SUA nu sunt sigure de ce Gerasimov a călătorit pe front şi dacă vizita semnalează o lipsă de încredere a Kremlinului în generalul Aleksandr Dvornikov, care a fost numit să conducă toate operaţiunile forţelor ruse în Ucraina în urmă cu doar câteva săptămâni, a mai spus oficialul. Călătoria lui Gerasimov indică, totuşi, că aceasta a vrut să vadă operaţiunile la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.