Directorul serviciilor ruse de informaţii extrene (SVR) Serghei Narîşkin acuză joi Occidentul, într-un text plin de ameninţări, de faptul că încearcă ”să distrugă” Rusia şi justifică invazia Ucrainei prin voinţa Kievului de a se dota, în opinia sa, cu arma nucleară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Măştile cad. Occidentul nu doar că încearcă să înconjoare Rusia cu o nouă «Cortină de Fier». Este vorba despre o tenativă de distrugere a statului nostru - de «anulare» a sa”, declară el într-un text lung, în care revine asupra istoriei recente a relaţiilor Rusiei cu Occidentul.

”Azi războiul s-a apropiat de frontierele patriei noastre. Aşadar, pentru noi, acesta nu este tocmai (un război) «rece»”, ci mai degrabă «cald»”, apreciază şeful spionajului rus.

Narîşkin dă asigurări că Rusia are ”o misiune spirituală” şi apreciază că ”sub ochii noştri se desfăşoară o etapă fundamental nouă a istoriei europene şi mondiale”, prin ”prăbuşirea unei lumi unipolare”, în care Statele Unite dictează legea.

Şeful spionajului rus denunţă, la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin, extinderea NATO în ultimii 30 de ani şi ”genocidul cultural al rusofonilor în fosta URSS şi Ucraina”.

El acuză Occidentul de faptul că încearcă ”să restabilească o blocadă economică, informaţională şi umanitară” împotriva Rusiei.

În opinia lui Narîşkin, invazia rusă a Ucrainei este justificată de faptul că Kievul şi-a exprimat dorinţa de a se dota cu arma nucleară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.