Directorul interimar al poliţiei americane de frontieră John Sanders a demisionat în toiul unei polemici cu privire la condiţiile de detenţie ale minorilor într-unul dintre centrele poliţiei, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul de ştiri Axios a publicat un mesaj difuzat luni către agenţii serviciului Customs and Border Protection (CBP), în care John Sanders anunţă că pleacă din funcţie la 5 iulie.

Anunţul plecării sale intervine la doar câteva zile după ce ONG-ul pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a publicat un raport dur despre situaţia a 250 de minori izolaţi, deţinuţi în Centrul de la Clint, în apropiere de El Paso, în Texas.

ONG-ul denunţă lipsa iginei şi securităţii în acest centru suprapopulat, în care copii sunt deţinuţi de mai multe săptămâni. Ei nu se spală cu regularitate şi dorm pe jos.

Departamentul Sănătăţii (HHS) a anunţat luni că a găsit locuri într-un centru de primire, pentru majoritatea acestor copii.

Însă, potrivit cotidianului The New York Times, aproximativ 100 de minori au fost plasaţi din nou, marţi, în detenţie în centrul de la Clint, de-acum depăşit.

John Sanders l-a înlocuit, în aprilie, pe Kevin McAleenan, promovat de către preşedintele Donald Trump la conducerea Departamentului Securităţii Interne în vederea soluţionării crizei de la frontiera de sud a Statelor Unite, pe care mii de imigranţi clandestini o traversează zilnic.

CBP se află în prima linie a opririi imigranţilor, însă centrele sale de detenţie sunt suprapopulate.

Poliţiştii eliberează cu regularitate imigranţi clandestini, după ce aceştia depun o cerere de azil.

Minorii ar trebui să plasaţi - teoretic -  în centre HHS, însă departamentul dispune de soluţii de cazare insuficiente.

Nici presa şi nici John Sanders nu spun dacă demisia sa are legătură cu critici recente la adresa CBP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.