Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 trebuie să fie ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi şeful pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care tot mai multe ţări din Europa, între care şi Germania, discută dacă să ia o astfel de măsură, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va face vaccinarea obligatorie din februarie, provocând ample proteste de stradă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obligativitatea vaccinării este doar o soluţie de ultimă instanţă şi aplicabilă doar după ce au fost epuizate toate opţiunile pentru îmbunătăţirea vaccinării”, a declarat reporterilor directorul OMS Europa, Hans Kluge.

El a spus că eficacitatea obligativităţii este specifică contextului, adăugând că trebuie luate în considerare încrederea populaţiei şi încrederea în autorităţi.

”Ce este acceptabil într-o societate şi o comunitate ar putea să fie eficient şi acceptabil în alta”, a mai spus Kluge.

Indonesia, Micronesia şi Turkmenistan au luat măsura obligativităţii vaccinării pentru toţi adulţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.