Şefa Partidului Republican al Poporului din Turcia (CHP, centru-stânga) în provincia Istanbul, Canan Kaftancioglu, a fost încarcerată, pentru scurt timp, la două săptămâni după ce a fost condamnată cu privire la ”propagandă teroristă” şi ”insultarea şefului statului”, potrivit formaţiunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Canan Kaftancioglu a fost condamnată în primă instanţă, în septembrie 2019, la aproape zece ani de închisoare.

Această pedeapsă - redusă la patru ani şi 11 luni de închisoare - a fost confirmată la jumătatea lui mai, însă Canan Kaftancioglu nu a fost încarcerată imedait.

Un lider din cadrul CHP a declarat că ea a fost condusă la Închisoarea Silivri, de înaltă securitate, situată la periferia Istanbulului.

Ea a fost eliberată marţi seara.

Canan Kaftancioglu, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnată în baza unor mesaje pe care le-a publicat pe Twitter în perioada 2012-2017 cu privire la marile manifestaţii antiguvernamentale din 2013 - denumite ”mişcarea Gezi” - şi la lovitura de stat eşuată din iulie 2016, urmată de epurări masive în întreaga Turcie.

Opozanta a denunţat neîncetat, de la începutul acestui dosar, un ”proces politic” care vizează, denunţă ea, şi susţinătorii săi, să o pedepsească din cauza rolului pe care l-a jucat în victoria opoziţiei în alegerile municpale de la Istanbul în 2019.

Turquie: une figure de l'opposition brièvement incarcérée pour insulte envers Erdogan
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.