Securitatea alegerilor prezidenţiale din noiembrie este ”obiectivul numărul unu” al NSA, anunţă directorul Agenţiei Naţionale americane de Securitate, generalul Paul Nakasone, avertizând că Statele Unite sunt pregătite ”să acţioneze” împotriva oricărui atac cibernetic vizând alegerile americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul numărul unu al National Security Agency (NSA) şi Cyber Command este un scrutin 2020 sigur, securizat şi legitim”, a subliniat luni generalul Nakasone, care conduce totodată agenţia militară americană de informaţii (DIA) şi Comandamentul Militar american al spaţiului cibernetic.

În acest sens, ”vom obţine informaţii despre adversarii noştri”, a avertizat el în această conferinţă de presă online organizată de Forţele terestre americane (US Army).

”Îi vom cunoaşte mai bine decât se cunosc ei înşişi”, a avertizat generalul. Dar, mai ales, ”vom acţiona”, a continuat el. ”Vom acţiona atunci când vom vedea că adversarii noştri încearcă să se amestece în alegerile noastre”.

Directorul NSA nu a precizat ce fel de măsuri ar putea adopta Statele Unite, invocând secretul Apărării, însă a evocat conceptul aflat la baza strategiei Cyber Command - ”Apărarea dinainte”, adică neutralizarea ameninţărilor înainte să atingă teritoriul american.

În vederea asigurării securităţii alegerilor americane, militarii vor să coopereze cu mai multe universităţi mari care efectuează cercetări cu privire la campanii de influenţare pe reţele de socializare, a precizat Nakasone.

Armata americană a dezvăluit la începutul anului că a piratat cu succes gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în 2016 cu scopul de a-i perturba campania de recrutare.

Serviciile de informaţii americane acuză Rusia de faptul că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016 în urma cărora Donald Trump a ajuns la putere, ceea ce preşedintele american dezminte.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.