Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi "primite cu căldură” dacă decid să se alăture organizaţiei militare de 30 de naţiuni şi orice proces de aderare s-ar putea „derula rapid”, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este decizia lor”, a spus Stoltenberg. „Dar dacă decid să aplice, Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură şi mă aştept ca acest proces să meargă rapid". 

El nu a oferit un interval de timp exact, dar a spus că cele două state s-ar putea aştepta la o oarecare protecţie în cazul în care Rusia ar încerca să le intimideze din momentul în care cererile lor de aderare sunt făcute şi până când se alătură oficial.

Stoltenberg a spus că este „încrezător că există modalităţi de a depăşi această perioadă intermediară într-un mod care este suficient de bun şi funcţionează atât pentru Finlanda, cât şi pentru Suedia”.

Garanţia de securitate colectivă a NATO asigură că toate ţările membre trebuie să vină în ajutorul oricărui aliat atacat. Stoltenberg a adăugat că mulţi aliaţi NATO au promis şi au oferit un total de cel puţin 8 miliarde de dolari în sprijin militar Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.