Secretarul american de Stat Anthony Blinken a condamnat, duminică, ”folosirea persistentă a tacticilor dure” de către autorităţile ruse împotriva protestatarilor paşnici care au ieşir duminică în stradă pentru a cere eliberarea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru al doilea weekend consecutiv, zeci de mii de persoane au demonstrat în Rusia, pentru a-l susţine pe Navalnîi, un critic vocal al preşedintelui Vladimir Putin, care a fost reţinut la începutul acestei luni, la revenirea în Rusia din Germania.

Peste 4.500 de oameni au fost reţinuţi de autorităţile ruse pentru participarea la proteste, potrivit unui grup care monitorizează situaţia.

”Reluăm apelul nostru ca Rusia să îi elibereze pe cei reţinuţi pentru exercitarea drepturilor lor ale omului, inclusiv pe Alexei Navalnîi”, a scris Blinken într-un Tweet.

Anul trecut, Navamlîi a fost transportat în Germania, dintr-un spital din Rusia, după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Autorităţile ruse, care neagă acuzaţia de otrăvire a lui Navalnîi, l-au arestat la revenirea în Rusia, pentru nerespectarea condiţiilor unei condamnări la închisoare cu suspendare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.