Şcolile au rămas închise luni, la Madrid, însă atât traficul feroviar, cât şi cel aerian au fost reluate, în urma unei importante furtuni de zăpadă, Filomena, în weekend, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi locuitori ai capitalei au profitat de zăpadă şi au schiat în centrul capitalei spaniole, însă autorităţile s-au grăbit să deblocheze drumurile, pentru a nu se forma polei.

Furtuna de zăpadă a complicat accelerarea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în timp ce numărul îmbolnăvirilor creşte.

Un nou lot de vaccinuri care urma să sosească luni pe aeroportul din Madrid a fost redirecţionat către aeroportul din Vitoria, în nordul Spaniei.

Compania feroviară Renfe a anunţat că toate liniile de mare viteză funcţionau, cu excepţia liniei Madrid-Barcelona, pe care urma să se reia luni după-amiza.

Majoritatea liniilor feroviare către periferia Madridului era funcţională, însă circulau mai puţine trenuri decât de obicei.

Două piste ale aeroportului internaţional din capitala speniolă au fost redeschise. Dintre cele aproximativ de 400 de zboruri prevăzute luni, 117 au fost anulate, a anunţat conducerea aeroportului.

Majoritatea drumurilor era în continuare înzăpezită, iar numeroşi angajaţi au rămas acasă.

Principala piaţă angro alimentară din oraş, Mercamadrid, a fost închisă şi urmează să-şi reia activitatea marţi.

Ministrul spaniol de Interne Fernando Grande-Marlaska a anunţat că situaţia drumurilor se îmbunătăţeşte, dar că multe dintre ele rămân închise.

Un val de frig - cu temperaturi de până la minus zece grade Celsius în centrul Spaniei - urmează să dureze până joi, a anunţat agenţia spaniolă meteorologică Aemet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.