Cancelarul german Olaf Scholz dă asigurări miercuri că securitatea energetică a Germaniei în această iarnă este ”garantată”, în toiul crizei energetice declanşate de invazia şi războiul ruse din Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este garantată pentru că Guvernul german a schimbat în mod curajos direcţia şi pentru că gospodăriile şi companiile din întreaga ţară economisesc energie”, a subliniat şeful Guvernului în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, la Berlin.

”A nu face nimic ar fi costat foarte scump. De aceea eliminăm eşecurile unei politici energetice şi comerciale care ne-a condus la o dependenţă de Rusia şi China în special”, a subliniatv el, atacând-o astfel pe predecesoarea sa Angela Merkel.

Scholz a subliniat că împărtăşeşte, împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, obiectivul unei Europe geopolitice ”semnificativ mai în măsură să acţioneze”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.