O înregistrare video devenită virală pe Internet surprinde tineri care petrec cântând sloganuri rasiste pe Insula Sylt - un loc de vilegiatură prizat de înalta societate germană - provoacă indignare în Germania, pe care cancelarul Olaf Scholz a catalogat-o vineri ”dezgustătoare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea video, care circulă pe reţele de socializare, surprinde un grup de tineri pe terasa unui bar cântând cuvintele ”Germania germanilor, afară cu străinii”, pe muzica unui dans popular.

Unul dintre ei parev să facă un salut hitlerist, interzis în Germania.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Asemenea sloganuri sunt dezgustătoare. Ele sunt inacceptabile”, a reacţionat pe X cancelarul Olaf Scholz.

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la acest incident, care ar fi avut loc în weekendul trecut, într-un bar - numit Pony -, în oraşul Kampen.

Tinerii cântau pe muzica ”L'amour toujours” a DJ-ului italian Gigi D'Agostino, pe care extremişti de dreapta din Germania şi-au scandat în mai multe rânduri sloganurile în ultimele luni.

Barul respectiv a publicat o declaraţie pe site şi pe Internet în care se declară ”profund şocat” de ”acest comportament dezgustător”.

”Ne distanţăm de orice formă de rasism şi de discriminare”, subliniază barul.

”O RUŢINE PENTRU GERMANIA”

Administratorul barului a declarat vineri televiziunii Die Welt că cinci suspecţi au fost identificaţi şi li s-a interzis accesul.

El s-a angajat să nu mai difuzeze acest cântec în viitor şi i-a sfîtuit pe alţi proprietari de baruri să facă la fel.

Ministrul de interne Nancy Faeser cataloghezză incidentul, într-un interviu acordat grupului de presă Funke, drept ”o ruţine pentru Germania” şi denunţă o ”normalizare insidioasă” a rasismului.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a înregistrat începând din 2023 o creştere puternică în sondaje, printr-o politică radicală, naţionalistă şi etnică.

Intenţiile de vot cu care este creditat AfD s-au erodat recent, în urma unei serii de scandaluri,

Insula Sylt, situată la Marea Nordului, este una dintre destinaţiile de vacanţă apreciate de către germanii bogaţi.

Ministrul Finanţelor Christian Lindner a ales-o să-şi organizeze căsătoria în 2022.

Biltele la seara arătată în videoclip costau 150 de euro, potrivit tablodului Bild, care publică o imagine a barului cu mai multe Porsche parcate afară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.