Autorităţile spaniole căutau vineri şapte turişti olandezi, care au ”dispărut” după ce au fost somaţi să stea în carantină din cauză că au fost testaţi pozitiv covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti turişti se aflau în vacanţă la Navas del Madrono, în regunea Extremadura (vest), atunci când unul dintre ei s-a îmbolnăvit şi a fost testat pozitiv, a anunţat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale.

Ceilalţi şase olandezi au fost de asemenea contaminaţi, iar întregul grup a primit ordinul să intre în carantină.

Însă, când autorităţile i-au vizitat, miercuri, nu i-au găsit pe niciunul în carantină în această comună situată în apropiere de Portugalia în care îşi făceau sejurul.

”Nu ştim unde sunt. Dacă au părăsit ţara, au făcut-o pe cale terestră, pentru că dacă s-ar fi dus la aeroport li s-ar fi cerut un test negativ (covid-19), iar situaţia le-ar fi fost dată în vileag”, a anunţat vineri Jose Maria Vergeles, însărcinat cu Sănătate în cadrul Guvernului regonal.

Aceasta este ”o problemă de sănătate publică” şi ”exemplul clar al ceea ce trebuie să facem”, a subliniat acest oficial, care a alertat autorităţile sanitare internaţionale.

Ministerul olandez de Externe a anunţat că nu este la curent cu acest caz şi a dezminţit informaţii ale presei olandeze potrivit cărora grupul de turişti a cerut o susţinere consulară.

Spania înregistrează în prezent unul dintre cele mai mici niveluri de contaminare din Europa, din cauza unui nvel mare al vaccinării împotriva covid-19.

Însă îmbolnăvirile au început să crească, iar Spania a depăşit joi pragul de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, pentru prima oară de peste două luni, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.