Autorităţile spaniole căutau vineri şapte turişti olandezi, care au ”dispărut” după ce au fost somaţi să stea în carantină din cauză că au fost testaţi pozitiv covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti turişti se aflau în vacanţă la Navas del Madrono, în regunea Extremadura (vest), atunci când unul dintre ei s-a îmbolnăvit şi a fost testat pozitiv, a anunţat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale.

Ceilalţi şase olandezi au fost de asemenea contaminaţi, iar întregul grup a primit ordinul să intre în carantină.

Însă, când autorităţile i-au vizitat, miercuri, nu i-au găsit pe niciunul în carantină în această comună situată în apropiere de Portugalia în care îşi făceau sejurul.

”Nu ştim unde sunt. Dacă au părăsit ţara, au făcut-o pe cale terestră, pentru că dacă s-ar fi dus la aeroport li s-ar fi cerut un test negativ (covid-19), iar situaţia le-ar fi fost dată în vileag”, a anunţat vineri Jose Maria Vergeles, însărcinat cu Sănătate în cadrul Guvernului regonal.

Aceasta este ”o problemă de sănătate publică” şi ”exemplul clar al ceea ce trebuie să facem”, a subliniat acest oficial, care a alertat autorităţile sanitare internaţionale.

Ministerul olandez de Externe a anunţat că nu este la curent cu acest caz şi a dezminţit informaţii ale presei olandeze potrivit cărora grupul de turişti a cerut o susţinere consulară.

Spania înregistrează în prezent unul dintre cele mai mici niveluri de contaminare din Europa, din cauza unui nvel mare al vaccinării împotriva covid-19.

Însă îmbolnăvirile au început să crească, iar Spania a depăşit joi pragul de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, pentru prima oară de peste două luni, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.