Şapte persoane suspectate de pregătirea unui atentat terorist - dejucat - de poliţie în Danemarca, în decembrie, au legături cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, anunţă vineri poliţia daneză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul danez Anders Larsson a anunţat într-o audiere la Curtea de Apel (Østre Landsret) de la Copenhaga că acest caz ”are legături cu Hamasul”, declară AFP poliţia daneză.

Poliţia nu oferă niciun alt detaliu, în contextul în care procedura se desfăşoară cu uşile închise.

Danemarca anunţa la 14 decembrie arestarea a trei persoane, în cadrul unei anchete cu privire la un plan al unui atentat terorist.

În total, şapte persoane sunt suspectate în prezent de faptul că sunt implicate în acest plan.

În urma anunţării acestei operaţiuni a poliţiei - în cooperare cu serviciile daneze de informaţii PET - , Israelul declara atunci că suspecţăii arestaţi în Danemarca acţionau ”în numele Hamas”.

Această acuzaţie nu a fost confirmată la acea vreme de către autorităţile daneze.

”Ameninţarea teroristă care apasă asupra Danemarcei este, din nefericire, gravă, dar, din fericire, dispunem (...) de o poliţie şi de servicii de informaţii competente şi vigilente care fac tot ce le stă în putere, zilnic, pentru a ne asigura securitatea”, declară ministrul danez al Justiţiei Peter Hummelgaard, citat de agenţia de presă Ritzau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.