Şapte persoane au fost arestate pentru unul dintre cele mai mari furturi de bijuterii din lume, ce a avut loc în urmă cu 12 ani pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, au anunţat sâmbătă autorităţile citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vineri, 20 ianuarie, şi sâmbătă, 21 ianuarie 2017, (poliţia – n.r.) a efectuat în total şapte arestări în legătură cu un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol, din februarie 2005, şi pentru spălare de bani”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Suspecţii – cinci bărbaţi şi două femei -, toţi olandezi, au fost reţinuţi la Amsterdam şi la Valencia, în estul Spaniei.

Hoţii au furat bijuterii şi diamante în valoare de 72 de milioane de dolari, după ce au oprit o maşină blindată a KLM, într-o zonă cu securitate sporită de pe aeroportul Schiphol, în februarie 2005, a precizat poliţia într-un comunicat.

Deşi hoţii erau înarmaţi, nimeni nu a fost rănit.

O parte dintre diamantele furate au fost descoperite într-un vehicul abandonat, imediat după jaf, restul – evaluat la 43 de milioane de dolari – nu au fost găsite încă.

Patru persoane au fost arestate la scurt timp după incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.