Fostul magnat în domeniul criptomonedelor Sam Bankman-Fried, judecat începând de marţi de fraudă şi spălare de bani după falimentul FTX, a vrut să-i plătească lui Donald Trump, pe care-l consideră un ”risc existenţial” la adresa democraţiei, cinci miliarde de dolari pentru ca magnatul în domeniul imobiliar să nu candideze în alegerile prezidenţiale din 2024, dezvăluie un scriitor al CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvăluiri cu privire la fostul magnat al criptomonedelor se multiplică în contextul începerii procesului.

Scriitorul Michael Lewis, un redactor la ”The Big Short” şi ”Flash Boys”, care tocmai a publicat cartea ”Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”, face această dezvăluire despre ”mituirea” lui Trump.

El s-a întâlnit în mai multe rânduri cu Sam Bankman-Fried în ultimii ani, întâlniri care i-au oferit o perspectivă asupra acestui personaj colorat.

Michael Lewis declară într-un interviu acordat CBS News că fondatorul FTX considera că ”Donald Trump încearcă să submineze democraţia şi îl percepe drept un risc existenţial”.

Sam Bankman-Fried s-ar fi gândit să-l ”mituiască” pe fostul locatar al Casei Albe, pentru ca miliardarul republican să nu mai candideze în alegerile prezidenţiale din 2024.

”Cifra care circula atunci când vorbeam despre asta cu Sam era de cinci miliarde de dolari (...). Întrebarea pe care şi-o punea Sam nu era «dacă cinci miliarde de dolari sunt de ajuns ca Trump să nu mai candideze», ci «dacă este legal»”, dezvăluie Michael Lewis.

Însă această idee nebunească nu a devenit niciodată în realitate înainte de ”explozia” FTX la 11 noiembrie, care a zguduit toate cripromonedele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.