Salvatori ar putea să pătrundă miercuri sau joi într-o mină dim Mexic inundată, pentru a căuta zece mineri daţi dispăruţi de şase zile, în urma unei scăderi a nivelului apei, după o pompare neîncetată a apei din subteran, anunţă Guvernul mexican, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini filmate luni cu o dronă submarină echipată cu o cameră de luat imagini arată că obstacole şi curenţi fac prea riscantă trimiterea unor scfandri în adâncul Minei Agujita, în statul Coahuila (nord), a subliniat marţi coordonatoarea naţională a Apărării Civile Laura Velazquez.

Autorităţile preferă să aştepte ca nivelulu apei să scadă cu încă 1,5 metri, pentru a lăsa ”scafandri şi salvatori să intre” în mină, a declarat marţi presei preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador.

Sute de salvatori - inclusiv militari şi scafandri militari - participă la operaţiunea de salvare a minerilor.

Rudele minerilor sunt tot mai îngrijorate, pe măsură ce trece timpul.

Eforturile se concentrează asupra pomppării apei din mină, adâncă de 60 de metri.

Potrivit autorităţilor, minerii efectuau lucrări de excavare şi au străpuns o pânză freatică.

În Coahuila - principala regiune producătorare de cărbune în Mexic - a avut loc, în decursul vremii, o serie de incidente mortale.

Cel mai grav accident a avut loc la Mina Pasta de Conchos, în 2006, când o explozie de grizu a ucis 65 de mineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.