Un incendiu într-un imobil rezidenţial, la Dubai, s-a soldat în weekend cu 16 morţi şi nouă răniţi, într-un cartier popular din acest bogat emirat situat la Golful Persic, potrivit presei locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit la sâmbătă, la ak patrulea etaj al unui imobil din Al-Ras, un cartier în oraşul vechi, în care trăiesc numeroşi muncitori străini.

”Anchetele preliminare arată că o neconformare la cerinţele de securitate şi siguranţă ale clădirii” se află la originea incendiului, a anunţat într-un comunicat Apărarea Civilă.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Naţionalitatea victimelor nu a fost dezvăluită.

Dubai, unul dintre cele şapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), are aproximativ 3,3 milioane de locuitori, dintre care aproape 90% sunt străini.

”Autorităţile competente desfăşoară o anchetă aprofundată, pentru a furniza un raport detaliat despre cauzele accidentului”, anunţă Protecţia Civilă în comunicat.

Biroul de presă al Dubaiului, contactat de AFP, nu a reacţionat imediat.

În oraş au avut lor, în trecut, incendii spectaculoase, soldate cu pagube importante şi victime.

În 2017, autorităţile au anunţat că au adoptat reglementări mai riguroase în vederea minimizării riscului indendiilor, atribuite în principal materialelor uşor inflamabile folosite la izolatrea exterioară a clădirilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.