O rusoaică, Ekaterina Dunţova, a cărei candidatură în alegerile prezidenţiale din martie a fost respinsă, a anunţat că vrea să înfiinţeze un partid al ”tuturor celor care sunt în favoarea păcii, libertăţii şi democraţiei”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ekaterina Dunţova, o fostă aleasă locală a unei mici localităţi de provincie, necunoscută marelui public, care se prezintă pe site drept o ”jurnalistă şi juristă”, a făcut apel împotriva refuzului Comisiei Electorale de a-i valida candidatura în scrutinul ân care preşedintele rus Vladimir Putin ar urma să fie relaes, după ce a pus căluş opoziţiei.

Însă Curtea Supremă rusă a menţinut această decizie, a anunţat miercuri, pe Telegram, Ekaterina Dunţova.

Comisia a invocat ”erori în documentele” prezentate la înregistrarea dosarului.

Un candidat care se opune Kremlinului nu are aproape nicio şansă să fie autorizat de către autorităţi să i se opună lui Vladimir Putin.

ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

Ekaterina Dunţova, care voia să încarneze o ”alternativă”, a luat poziţie împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

Miercuri, ea a anuţat că refuză să ”abandoneze” după hotărârea Curţii Supreme şi a anunţat înfiinţarea unui partid politic.

”Trebuie să acţionăm pentru a ne face auzită vocea”, a pledat ea, exprimându-şi speranţa ca ruşii să obţină astfel ”dreptul de a trăi fără frică, de a vorbi liber şi de a avea încrede în viitor”.

”Acesta va fi partidul tuturor celor care sunt în favoarea păcii, libertăţii şi democraţiei”, a subliniat Ekaterina Dunţova.

CANDIDATURĂ LA PREŞEDINŢIE PUŢIN PROBABILĂ

În calitate de candidată inbdependentă, nesusţinută de niciun partid politic, aprobarea Comisiei Electorale ar fi fost doar o primă etapă.

Ea ar fi urmat ca apoi să strângă 300.000 de semnături de susţinere pentru ca numele său să apară pe buletinele de vot.

Chiar dacă Ekaterina Dunţova va reuşi să-şi înfinţeze partidul, care nu este un lucru uşor, nu va influenţa alegerile prezidenţiale.

Ea nu a vorbit, de altfel, despre acest lucru în anunţul său.

Ekaterina Dunţova şi-a proclamat ambiţia de a organiza un ”Congres fondator” al organizaţiai sale în martie şi desemnarea de candidaţi în alegerile locale din septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.