Anunţul lui Vladimir Putin de mobilizare cu scopul întăririi trupelor ruse în Ucraina i-a făcut pe ruşi să se năpustească asupra site-urilor companiilor aeriene, pentru a pleca din Rusia cât mai repede, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această mobilizare parţială vizează într-o primă etapă 300.000 de rezervişti, însă, potrivit Ministerului rus al Apărării, în total 25 de milioane de ruşi pot fi mobilizaţi în cadrul armatei şi trimişi în estul şi în sudul Ucrainei.

Potrivit instrumentului statistic Google Trends, care permite să se afle frecvenţa cu care este scris un cuvânt în motorul de căutare Google, căutările în limba rusă care cpnţin cuvintele ”bilet” şi ”avion” s-au dublat începând de miercuri dimineaţa, după alocuţiunea televizată -- înregistrată - a lui Vladimir Putin.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Căutarea ”plecare din Rusia” a fost efectuată de 100 de ori mai mult miercuri dimineaţa decât în mod normal.

Regiunea Belgorod - situată la frontiera de nord-est a Ucrainei şi care a fost lovită în maimulte rânduri, de la sfârşitul lui februarie, când Putin a invadat Ucraina, de atacuri aeriene ucrainene - se află în fruntea clasamentului care arată unde anume în Rusia au fost făcute aceste căutări pe Google.

Biletele de avion ale zborurilor directe către destinaţiile cele mai apropiate de Rusia - Armenia, Georgia, Azerbaidjan sau Kazahstan - au fost epuizate pentru toată ziua de miercuri, potrivit site-ului Aviasales, foarte popular în Rusia în cumpărarea biletelor.

Zborurile către Istanbul, cu compania Turkish Airlines - care a devenit de la impunerea sancţiunilor occidentale Rusiei şi de la închiderea spaţiului aerian european aviaţiei ruse, una dintre principalele căi de ieţire din Rusia - ”sunt ocupate toate până sâmbătă”, potrivit site-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.