Rusia vrea să construiască 51 de infrastructuri militare suplimentare pe Insulele Kurile - un teritoriu revendicat de către Japonia -, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia rusă oficiaă de presă Tass, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul pecizează într-un comunicat că a construit deja peste 30 de clădiri în acest arhipelag - inclusiv şapte cazărmi pe două dintre cele patru din Kurilele de Sud, Iturup şi Kunaşir, denumite Etorofu şi Kunashiri de către japonezi, care numeasc această regiune Teritoriile de Nord.

Ministerul nu face vreo precizare cu privire la tipul construcţiilor, care urmează să fie ridicate în următorii ani.

Insulele Kurile, administrate de către Rusia, sunt un arhipelag de insule vulcanice, situate între nordul Japoniei şi vârful de sud al Peninsulei ruse Kamceatka.

Japonia revendică aceste insule ca făcând parte din teritoriul japonez.

Moscova şi Tokyo nu au soluţonat acest diferend deoarece nu au încheiat un acord de pace la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.