Rusia urmează să lanseze un test clinic al unei variante simplificate a vaccinului său împotriva covid-19 Sputnik V, au anunţat autorităţile luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă variantă de vaccin - cu o singură doză - este prezentată ca o soluţie ”temporară” pentru ţările care înregistrează un nivel mare de contaminare cu noul coronavirus şi încearcă să-şi accelereze campania de vaccinare.

Potrivit autorităţilor ruse, peste un milion de ruşi au fost vaccinaţi cu varianta cu două doze a Sputnik V - numele staelitului care a marcat lansarea cursei spaţiale între URSS şi Statele unite.

Numeroase ţări caută mijloace care să le permită să gestioneze mai bine stocurile limitate de vaccin împotriva covid-19, printr-o amânare a datei rapelului şi o reducere a cantităţii vaccinului injectat.

Obiectivul acestor ţări este să crească rapid numărul persoanelor care beneficiază de o imunitate cel puţin parţială, ceea ce ar putea reduce numărul îmbolnăvirilor grave şi scădea presiunea supra sistemelor lor sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.