Rusia a testat cu succes ultimul său tip de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), a anunţat vineri armata rusă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul acestei lansări, de la Pleseţk, în nord-vestul Rusiei, a fost testarea performanţei rachetei de tip Sarmat  în prima fază a zborului, a precizat ministerul rus al Apărării.

Sarmat urmează să înlocuiască rachetele sovietice de tip Voievoda - cel mai greu tip de ICBM din lume, mai cunoscut în Occident sub numele de ”Satan”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la începutul acestei luni, când a prezentat Sarmat şi o întreagă gamă de alte arme nucleare, că ele nu pot fi interceptate.

Putin a precizat că Sarmat cântăreşte 200 de tone şi are orază de acţiune mai mare ca Satan, ceea ce-i permite să survoleze Polul Nord sau Polul Sud şi să atingă ţinte aflate oriunde în lume.

Liderul de la Kremlin a adăugat că Sarmat are şi un număr mai mare de ogive nucleare, care sunt mai puternice decât cele cu care este dotat Satan.

Preşedintele rus a mai declarat că noua ICBM accelerează mai rapid ca predecesoarea sa, ceea ce face mai dificilă interceptarea ei de către inamic în faza cea mai vulnerabilă, după lansare.

Sarmat poate fi dotată cu o gamă de ogive, capabile să se eschiveze de apărarea antiaeriană, a subliniat Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.