Ministerul rus de Externe apreciază că noua iniţiativă egipteană de pace în Libia, propusă de Egipt - este necesar să fie principalul forum de discuţii în vederea discutării viitorului ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest plan ar putea reprezenta o bază în vederea unor negocieri între părţile din războiul civil din Libia, a apreciat luni Moscova.

Rusia, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite (EAU) susţin Armata naţională libiană (ANL) a mareşaului Khalifa Haftar, care a suferit o serie de înfrângeri pe teren în ultima perioadă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aceste înfrângeri marchează sfârşitul ofensivei pe care a lansat-o în primăvara lui 2019 împotriva Tripoli, unde se află sediul Guvernului libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de către comunitatea internaţională.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el Sisi propune în acest plan, prezentat sâmbătă, să se înfiinţeze un Consiliu alcătuit din aleşi, să se implementeze un armistiţiu începând de luni şi să se poarte negocieri de pace la Geneva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.