Atacurile Rusiei asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei s-au soldat duminică cu moartea a cinci civili, au declarat oficiali ucraineni, în timp ce oficiali instalaţi de Rusia în oraşul Horlivka din estul ţării au declarat că o persoană a fost ucisă în urma bombardamentelor Kievului. relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ruseşti au abandonat oraşul Herson, centrul administrativ al regiunii Herson de pe râul Nipru din sudul Ucrainei, şi malul vestic al râului în urmă cu mai bine de un an, dar de atunci au supus multe zone din această regiune unor bombardamente constante de pe poziţiile lor de pe malul estic.

Decesele din Herson au avut loc în timpul unui bombardament rusesc neîncetat asupra oraşului şi a regiunii în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii ucraineni.

Poliţia regională a declarat că trei persoane au murit în bombardamentele asupra unei clădiri de apartamente şi a unei case private din oraşul Herson. O femeie a murit într-un atac cu drone într-un orăşel la sud de Herson, iar încă o femeie a fost ucisă când un oraş situat mai la nord a fost atacat intens.

Oleksandr Tolokonnikov, şeful biroului de presă al administraţiei militare regionale din Herson, a declarat pentru televiziunea publică ucraineană că aprovizionarea cu gaz şi apă a fost parţial întreruptă din cauza atacurilor, care au lovit şi o unitate medicală.

La aproximativ 600 km nord-est de Herson, în oraşul Horlivka, în zonele din regiunea ucraineană Doneţk aflate sub controlul Rusiei, bombardamentele ucrainene au distrus un centru comercial şi alte câteva clădiri, a declarat un oficial instalat de Rusia.

În urma atacurilor a murit o femeie şi au fost răniţi şase civili, a precizat primarul instalat de ruşi în Horlivka, Ivan Prikhodko, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.