Rusia ar putea ieşi din ultimul pact nuclear şi bloca activele occidentalilor, ca măsuri de retorsune, după sancţiunile impuse de Occident Rusiei din cauza invadării Ucrainei, avertizează fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, adjunctul Consiliului de Securitate rus, prezidat de către Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medvedev respinge sancţiunile paralizante impuse Rusiei de către Uniunea Europeană (UE), Statele Unite şi alte puteri din cazua invaziei ruse a Ucrainei drept un semn al ”impotenţei politice” a Occidentului.

Aceste sancţiuni pot reprezenta un pretext pentru ca Moscova să-şi revizuiască complet relaţiile cu Occidentul, amennţă Medvedev într-un mesaj postat pe reţeau a de socializare rusă VKontakte.

Rusia ar putea să iasă din Tratatul New START, care limitează arsenalele nuclare ale Statelor Unite şi Rusiei, ameninţă Medvedev.

Fostul preşedinte rus evocă de asemenea perspectiva ca Rusia să-şi întrerupă relaţiile diplomatice cu ţări din Occident.

”Nu există vreo nevoie anume a menţinerii relaţiilor diplomatice”, afirmă Medvedev.

”Ne putem privi reciproc prin binocluri şi cătarea puştii”, declară fostul şef de stat.

Medvedev ameninţă, de asemenea, că Moscova poate bloca activele Occidentului în Rusia, în cazul în care Occidentul continuă să ameninţe activele ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.