Rusia anunţă marţi că ”nu va da înapoi” în faţa ameninţărilor unor sancţiuni ale Statelor Unite în criza în centrul cărora se află Ucraina şi dă astfel tonul înaintea unei discuţii la telefon importante între Moscova şi Wasgington, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Washingtonul şi nu Moacova este cel care alimentează tensiunile. Nu vom da înapoi şi nu vom trece în defensivă dând ascultare ameninţărilor cu sancţiuni americane”, a anunţat Ambasada Rusiei la Washington într-o postare pe Facebook.

Ambasada rusă a reacţionat astfel după ce Departamentul de Stat a acuzat Rusia, într-un mesaj postat pe Twitter, că a ”invadat” Ucraina în 2014 şi a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Acest schimb de replici nepoliticoase are loc în contextul unor tensiuni în centrul cărora se află Ucraina.

Rusia este acuzată de Occident de comasarea a zeci de mii de militari la frontiera fostei republici sovietice în vederea unei eventuale invazii.

Ea dezminte orice voinţă belicoasă, însă condiţionează orice dezescaladare de a o listă de revendicări, necesare în opinia sa în vederea garantării securităţii ruse, inclusiv asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la NATO.

Secretarul de Stat american Antony Blinken urmează să discute marţi cu omologul său rus Serghei Lavrov. despre această criză, după ce negocieri au ilustrat până acum prăpastia dintre cele două tabere.

Ucraina este sfâşiată don 2014 de un război în Donbas (est) între forţele Kievului şi forţe separatiste proruse susţnute de Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.