Rusia obţine un ”succes tactic în Donbas” şi ”controlează mai mult de 90% din regiunea separatistă Lugansk”, anunţă, joi, Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic de informaţii, în contextul în care au trecut 100 de zile de la invazia rusă în Ucraina, pe 24 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce forţele ruse eu eşuat să îşi îndeplinească obiectivele iniţiale de a ocupa Kievul şi centrele guvernamentale ucrainene, Rusia şi-a adaptat operaţiunea militară cu scopul de a se concentra asupra Donbasului, se arată în raport.

”Rusia obţine în prezent succes tactic în Donbas”, forţele ruse menţin operaţiunea ofensivă şi în prezent ”par să deţină iniţiativa faţă de opoziţia ucraineană”, se mai arată în raport.

Este probabil ca Moscova să obţină controlul total asupra regiunii Lugansk. Rusia a obţinut aceste succese tactice recente prin ”costuri semnificative de resurse şi prin concentrarea forţei şi a focurilor într-un singur front al campaniei generale”, se mai precizează în raport.

În schimb, armata rusă a adoptat o postură ”defensivă” pe celelalte fronturi sau axe.

Cu toate acestea, raportat la planul iniţial al Rusiei, ”niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins”, menţionează Ministerul britanic al Apărării.

Ca Rusia să obţină ”orice formă de succes, va necesita investiţii uriaşe de forţă de muncă şi echipamente şi este probabil să dureze mai mult timp”, susţine raportul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.