Rusia nu vede necesitatea de a trimite forţe în Belarus care să-l susţină pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care controlează situaţia, a anunţat luni Kremlinul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleksandr Lukaşenko este vizat de o contestare fără precedent după anunţul realegerii sale în scrutinul prezidenţial de la 9 august, denunţat drept fraudulos de către opoziţie, care a manifestat din nou în masă, duminică, la Minsk.

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţa săptămâna trecută că organizează o unitate specială de poliţie care să-l susţină pe Lukaşenko, la cererea acestuia. Liderul de la Kremlin sublinia însă că o asemenea forţă va fi desfăşurată numai dacă situaţia în Belarus scapă de sub control.

Forţele Securităţii belaruse şi liderii belaruşi ţin sub control situaţia ”în mod destul de clar”, a apreciat într-o conferinţă de presă telefonică un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia este totodată pregătită să ajute Belarusul să-şi modifice Constituţia, în cazul în care Minskul îi cere acest lucru, a mai anunţat Dmitri Peskov.

Rusia şi-a modificat în iulie Constituţia, pentru a-i permite lui Putin să poată rămâne la putere până în 2036.

Aleksandr Lukaşenko a promis la 17 august, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti, că noi alegeri prezidenţiale ar urma să aibă loc în Belarus în urma unei reforme constituţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.