Britanicii nu au votat în favoarea Brexitului, la 23 iunie 2016, din cauza vreunei manipulări ruseşti, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, la o zi după publicarea unui raport în care se denunţă puţinele investigaţii ale Guvernului, solicitate în mai multe rânduri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poporul acestei ţări nu a votat pentru a părăsi UE din cauza presiunilor ruse sau a unui amestec rus. El a votat pentru că voia să reia controlul”, a declarat Boris Johnson în parlament, reiterând sloganul susţinătorilor Brexitului.

”Regatul Unit este prima ţară dn lume care dă dovadă de vigienţă în privinţa amestecului rus”, a apreciat el.

Guvernul britanic nu a reuşit să stabilească dacă Rusia s-a amestecat în referendumul din iunie 2016, conchide un raport parlamentar aşteptat de mult timp şi publicat marţi.

Autorii raportului îndeamnă serviciile britanice de informaţii să ancheteze cu privire a amestecul rus în referendumul Brexitului şi să prezinte  concluziile acestei anchete publicului larg.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.