Rusia a atacat în cursul nopţii facilităţi militare din oraşul ucrainean Harkov, inclusiv un hotel în care se aflau comandanţi militari şi "mercenari străini", ca răspuns la loviturile ucrainene de la Belgorod din ziua precedentă, a anunţat, duminică, Ministerul rus al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii din Harkov au spus că cel puţin şase rachete au lovit al doilea oraş ca mărime din Ucraina, rănind cel puţin 28 de persoane şi avariind clădiri rezidenţiale, hoteluri şi unităţi medicale, urmate de valuri de atacuri cu drone asupra blocurilor de locuinţe.

Comunicatul Rusiei susţine încă că atacul său a lovit fostul hotel Harkiv Palace şi sediul Serviciului de Securitate ucrainean pentru regiunea Harkov. Printre victime se numără ofiţeri militari şi ofiţeri de informaţii implicaţi în atacul ucrainean de la Belgorod, alături de "mercenari şi militanţi străini" care se pregăteau să efectueze raiduri transfrontaliere, susţine Ministerul rus al Apărării.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a declarat că bilanţul morţilor în urma atacului cu rachete ucrainene de sâmbătă asupra capitalei regionale a crescut între timp de la 21 la 24. Într-o postare pe Telegram, el a spus că există, de asemenea, 108 răniţi şi că 37 de blocuri de locuinţe au fost avariate.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea Kievului în orele de după atacul asupra Belgorodului. La fel ca şi alte zone de frontieră ruseşti, Belgorod a fost supus unor bombardamente şi atacuri cu drone pe tot parcursul anului, pe care autorităţile le-au pus pe seama Ucrainei, dar niciunul nu a mai fost de o asemenea amploare.

Ziarul rus Kommersant a scris că Ucraina a tras cu rachete din regiunea Harkov, de cealaltă parte a graniţei.

Ambele părţi neagă că vizează civili în războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său în februarie 2022. Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că peste 10.000 de civili au fost ucişi în Ucraina şi aproape 60 de persoane în interiorul Rusiei.

Site-ul de ştiri ucrainean RBC-Ucraina a citat sâmbătă surse neidentificate care au declarat că forţele ucrainene au vizat ţinte militare din Belgorod ca răspuns la bombardamentele masive ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii din Ucraina din ziua precedentă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.