Rusia a desfăşurat lansatoare mobile de rachete de tip Iskander-M la mai puţin de 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina, anunţă duminică Statul Major al armatei ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apoi inamicul a crescut numărul militarilor în regiunea Belgorod, prin transferul şi concentrarea unor unităţi suplimentare”, acuză armata ucraineană în actualizarea sa zilnică.

”Potrivit informaţiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfăşurate la 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă armata ucraineană, care nu precizează unde anume au fost desfăşurate aceste sisteme de rachetă.

Moscova nu a reacţionat după dezvăluirea acestor informaţii.

Belgorod este un oraş şi centrul administrativ al regiunii ruse cu acelaşi nume, situat la nord de frontiera cu Ucraina.

Iskander este un sistem de rachete balistice mobile - denumite SS-26 Stone de către NATO - care a înlocuit rachetele societice de tip Scud.

Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare.

Rusia a anunţat vineri că vrea să deţină controlul întregii părţi de sud a Ucrainei, şi că vizează un culoar până în regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Kievul a acuzat că acest lucru arată că Moscova are obiective mai mari decât obietivul declarat de a ”demilitariza” şi ”denazifica” Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.