Rusia a atenuat duminică unele restricţii legate de Covid-19, a anunţat autoritatea pentru sănătatea consumatorilor, în pofida raportării unui număr record de cazuri zilnice, pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte în toată ţara, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul infecţiilor zilnice a crescut din ianuarie, dar varianta foarte transmisibilă Omicron nu a dus la o creştere semnificativă a deceselor, iar Kremlinul a respins recent preocupările legate de riscul unor noi restricţii.

Potrivit ultimului ordin al autorităţii de supraveghere a sănătăţii consumatorilor, de duminică oamenii nu mai sunt obligaţi să se autoizoleze după ce iau contact cu cei bolnavi de Covid-19.

La Moscova, şcolile şi creşele ar putea pune capăt cerinţelor de izolare pentru elevi din această săptămână, a anunţat grupul operativ pentru coronavirus al capitalei.

La începutul săptămânii trecute, Anna Popova, şefa autorităţii de reglementare, a spus că unele dintre restricţii nu mai aveau sens, deoarece varianta Omicron se răspândeşte prea repede.

Până la 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus din Rusia şi 40% dintre persoanele din Moscova nu au simptome.

Ordinul de ridicare a restricţiilor vine în timp ce numărul de cazuri noi zilnice în Rusia au depăşit 177.000, în comparaţie cu mai puţin de 16.000 pe zi în urmă cu o lună, a declarat grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.