Moscova ar putea să desfăşoarte rachete de ultimă generaţie în regiunea din vestul extrem al ţării, ca răspuns faţă de o consolidare a prezenţei militare a Statelor Unite în Polonia, a declarat un parlamentar rus de rang înalt, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia ar putea să adopte măsuri de retorsiune faţă de o creştere a numărului de arme staţionate de Statele Unite în Polonia, a declarat joi şeful Comisiei pentru Apărare din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), generalul în retragere Vladimir Şamanov, fostul comandant al forţelor aeropurtate ruse.

Moscova ar putea să desfăşoare sisteme de rachete de tip Iskander suplimentare în zone din vestul ţării, inclusiv în enclava Kaliningrad, a spus Şamanov, citat de agenţiile ruse.

Rusia se învecinează, în regiunea Mării Baltice, cu Polonia şi Lituania, două state membre NATO.

Rachetele de tip Iskander au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri şi o precizie înaltă, ceea ce le permite să atingă ţinte pe teritoriile mai multor state membre NATO cu o mare acurateţe.

În acest tip de rachete pot fi instalate atât focoase convenţionale, cât şi ogive nucleare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.