Rusia şi-a continuat atacurile unor instalaţii energetice şi militare în ultimele 24 de ore, anunţă joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ruse au respins o contra-ofensivă ucraianeană în regiunea Herson (sud), mai anunţă ministerul rus.

Reprezentanţii ocupaţiei instalaţi de către Moscova în această regiune evacuează, în prezent, zeci de mii de locuitori.

Pe de ală parte, decizia de a evacua civili din regiunea ucraineană Herson, anexată de Moscova la sfârşitul lui septrembrie, ”arată probabil că autorităţile ruse iau în calcul în mod serios o retragere majoră a forţelor lor din zona de la vest de fliviul Nipru”, estimează joi în buletinul său zilnic Ministerul britanic al Apărării.

În acest raport se arată că o asemenea operaţiune de retragere ar fi extrem de delicată, pentru că presupiune o ”extragere a trupelor şi echipamentului acestora peste fluviul de 1.000 de metri lăţime”.

Rusia ar fi astfel nevoită să folosească feriboturi şi un pod temporar, după ce celelalte căi de traversare a fluviului Nipru au fost avariate grav în atacuri ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.