Armata rusă anunţă vineri că a vizat o reuniune a Forţelor aeriene ucrainene, în centrul Viniţei, un oraş ucrainean situat foarte departe de linia frontului, un bombardament sângeros, soldat cu cel puţin 23 de morţi, denunţat de comunitatea internaţională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării anunţă într-un comunicat că rachete de tip Kalibr au fost lansate de pe mare şi au lovit ”casa armatei”, în acest oraş, în care avea loc o reuniune a ”comandamentului Forţelor aeriene ucrainene cu reprezentanţi ai furnizorilor străini de armament”.

”Din cauza acestui atac aerian, participanţii la reuniune au fost eliminaţi”, anunţă ministerul.

Rusia nu a recunoscut niciodată vreo eroare sau crimă a armatei sale în Ucraina şi dă asigurări, în mod sistematic, că atacă ţinte militare.

Ea acuză Ucraina de înscenarea unor bombardamente sau execuţii ale unor civili de către militari ruşi.

Potrivit armatei ucrainene, rachete ruseşti au atins parcarea unui imobil comercial în Viniţa, în care se află birouri şi magazine mici.

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise în acest atac.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a declarat ”îngrozit”, iar Uniunea Europeană a denunţat noi ”atrocităţi” ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.