Forţele ruse au doborât duminică trei rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014 şi vizată în mod regulat de atacuri ale forţelor de la Kiev, a declarat un oficial rus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trei rachete inamice care vizau Crimeea au fost doborâte" în regiunea Herson la sfârşitul acestei după-amiezi, a precizat pe Telegram Vladimir Saldo, instalat de Moscova ca şef al zonelor ocupate în această regiune din sudul Ucrainei. "O provocare a teroriştilor regimului de la Kiev a fost zădărnicită", a adăugat el.

Mai devreme, autorităţile din Crimeea au emis o alertă aeriană, iar traficul pe podul care leagă peninsula de Rusia continentală a fost oprit temporar.

Zonă strategică pentru Rusia

De câteva săptămâni, Kievul încearcă să ducă lupta în această zonă strategică pentru Rusia. Peninsula se află în centrul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, atât pentru a aproviziona trupele din sudul Ucrainei, cât şi pentru a efectua atacuri cu rachete din mare.

Forţele armate ucrainene doresc atât să întrerupă lanţul logistic rusesc, cât şi să pună capăt dominaţiei militare a Rusiei asupra Mării Negre.

La sfârşitul lunii septembrie, Ucraina a lansat un atac spectaculos asupra cartierului general al flotei ruseşti din Marea Neagră, în care a afirmat că au murit aproximativ treizeci de ofiţeri. Rusia a raportat un singur soldat dispărut în urma atacului, care a avariat puternic clădirea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.