Ministerul rus al Apărării a declarat că un avion de vânătoare rus Su-35 a fost trimis în zbor deasupra Mării Baltice luni, după ce două bombardiere strategice americane au zburat în direcţia frontierei ruse, dar că s-a întors la bază după ce acestea s-au îndepărtat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evoluţia a urmat prăbuşirii pe 14 martie a unei drone americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane ruseşti, în ceea ce a fost prima întâlnire militară directă cunoscută între Rusia şi Statele Unite de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.
 
"Pe 20 martie, instalaţiile radar ale forţelor de apărare aeriană ale districtului militar vestic aflate în serviciu deasupra Mării Baltice au detectat două ţinte aeriene care zburau în direcţia frontierei de stat a Federaţiei Ruse", a declarat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
 
Acesta a precizat că ţintele erau bombardiere strategice B52H ale Forţelor Aeriene americane.
 
Acesta a precizat că un avion de vânătoare Su-35 s-a ridicat în aer pentru a preveni o încălcare a frontierei şi a adăugat că, "după ce aeronava militară străină s-a îndepărtat de frontiera de stat a Federaţiei Ruse, avionul de vânătoare rus s-a întors la aerodromul său de bază."
 
Ministerul a precizat că zborul Su-35 a fost strict în conformitate cu normele internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. "Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei de stat a Federaţiei Ruse", a precizat acesta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.