Rusia, acuzată de Statele Unite că dezinformează pe reţelele social media cu privire la epidemia Covid-19, neagă învinuirea, spunând că este „o poveste falsă”, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii americani au spus că mai multe conturi social media care au legătură cu Rusia susţin, nefondat, că Statele Unite au pornit epidemia.

Mii de conturi de Twitter, Facebook şi Instagram susţin această teorie, au spus oficialii.
 
Ministerul rus de Externe a transmis sâmbătă că aceste acuzaţii sunt false. „Este o poveste falsă, în mod deliberat”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova pentru agenţia Tass.

Una dintre teoriile conspirative, care circulă online în mai multe limbi, susţine că virusul este o încercare de a porni „un război economic cu China”.

„Prin diseminarea de informaţii false cu privire la coronavirus, agenţii ruşi maligni aleg, încă o dată, să ameninţe siguranţa publică prin distragerea atenţiei de la intervenţia privind sănătatea la nivel mondial”, a declarat Phillip Reeker, secretarul de stat adjunct pentru Europa şi Eurasia, pentru AFP.

În mesajele publicate este acuzat de implicare şi Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

Potrivit AFP, campania de dezinformare a fost depistată de SUA la jumătatea lunii ianuarie, la scurt timp după ce a fost înregistrat al treilea deces cauzat de noul coronavirus.

Conturile fuseseră identificate, recent, pentru că au publicat mesaje susţinute de Rusia cu privire la protestele din Chile şi războiul din Siria, între altele.

Departamentul de stat american a transmis că teoriile fac ca anumite ţări din Africa şi Asia să fie suspicioase cu privire la intervenţia Vestului.

Televiziunea Rusă a spus, de asemenea, că marile puteri vestice, în special SUA, sunt de vină.

Un număr de 2.461 de decese au fost înregistrate până acum de la izbucnirea epidemiei, la finalul anului trecut, în Wuhan (Hubei), iar în prezent, în China şi alte 26 de ţări au fost înregistrate 79.930 de cazuri de infectare cu coronavirusul Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.