Rusia a trimis zeci de mii de noi trupe pentru a întări liniile de front din Ucraina în ultimele luni, a declarat luni un înalt oficial militar american, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, noile întăriri nu au adus o înclinare semnificativă a balanţei în conflict, pentru că au ajuns pe front "prost echipate, prost antrenate" şi "grăbite pe câmpul de luptă", a spus oficialul.

Rusia a trimis noi soldaţi ca înlocuitori sau ca întăriri pentru unităţile existente, în loc să aducă unităţi noi, organizate şi coezive.

Trupele au început să sosească pe câmpul de luptă în urma mobilizării parţiale declarate de Rusia în octombrie, când a avut ca obiectiv să întărească armata cu 300.000 de noi recruţi.

Vineri, şeful Statului Major Întrunit al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că Rusia a suferit "în mod semnificativ mult peste 100.000 (de pierderi)", inclusiv morţi în acţiune şi răniţi în acţiune.

CITEȘTE ȘI Serviciile secrete americane estimează că ruşii au pierdut circa 188.000 de oameni până acum în război - The Sun

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.