Rusia a înregistrat sâmbătă 1.002 decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, depăşind pentru prima dată pragul de 1.000 de decese zilnic de la debutul pandemiei, în contextul în care campania de vaccinare din ţară este într-un punct mort, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul oficial al guvernului prezintă 1.002 decese şi 33.208 noi infectări, ceea ce constituie un record de decese şi noi cazuri înregistrate pentru a treia zi consecutiv.                

Această statistică vine în momentul în care doar 31% dintre ruşi s-au vaccinat complet, potrivit site-ului de specialitate Gogov, pe fondul neîncrederii populaţiei, Rusia fiind cea mai afectată ţară din cauza virusului din Europa. 

Virusul se răspândeşte în condiţiile în care restricţiile sanitare impuse de guvern sunt limitate, chiar dacă unele regiuni au reintrodus prezentarea de QR coduri pentru a putea intra în locuri publice. 

Kremlinul, preocupat să protejeze economia, a refuzat să instituie restricţii semnificative la scară naţională, dar în acelaşi timp consideră "inadmisibilă" rata scăzută de vaccinare împotriva Covid-19.

Tuşii se confruntă din 2014 cu o scădere a nivelului vieţii, ceea ce a scăzut popularitatea autorităţilor.                

Kremlinul a asigurat săptămâna aceasta că sistemul medical este capabil să primească un număr mare de bolnavi. 

Mai mult de jumătate dintre ruşi nu se gândesc să se vaccineze, potrivit unor sondaje independente. 

De la începutul pandemiei, Rusia a numărat oficial 222.315 decese, cea mai mare cifră din Europa, unde autorităţile sunt acuzate că minimalizează amploarea epidemiei.        

Institutul de statistică Rosstat, care deţine un număr mult mai larg de decese legate de coronavirus, a anunţat peste 400.000 de morţi. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.