Rabinul Zidului Plângerii a spus luni o rugăciune specială, la Ierusalim, pentru vindecarea lui Donald Trump - ”fie ca Dumnezeu să-i dea o vindecare completă preşedintelui american” - infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în cadrul tradiţionalei ”binecuvântări a preoţilor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, în urma reimpunerii carantinei din cauza pandemiei covid-19, numai locuitorii Oraşului Vechi al Ierusalimului şi personalităţi precum cei doi mari rabini ai Israelului au fost autorizaţi să participe la această ceremonie, la care se adună de obicei zeci de mii de persoane, pe Espalanada Zidului Plângerii - cel mai sacru loc de rugăciune al iudaismului.

Rabinul însărcinat cu Zidul Plângerii, Shmouel Rabinowitz, a spus o rugăciune pentru preşedintele american Donald Trump, marele aliat al Israelului, spitalizat de vineri seara, după ce a fost testat pozitiv cu covid-19.

”Fie ca Dumnezeu să-i dea o vindecare completă preşedintelui american”, a implorat el în ebraică.

Între invitaţii la ceremomnie s-a aflat ambasadorul Statelor Unite David Friedman, evreu şi preot, la rândul său, a constatat un jurnalist AFP.

Binecuvântarea este recitată de către membri ai casei Castelul Cohanim (”preoţi”, în ebraică), care sunt, potrivit tradiţiei, descendenţi ai preoţilor care oficiau la Templul din Ierusalim.

De la începutul anilor '70, ceremonia ”binecuvântării preoţilor” are loc în mod tradiţional de două ori pe an, la Zidul Plângerii, de Paşte şi, acum, de Sokkot, ”sărbătoarea corturilor”, care comemorează şederea evreilor în deşert după plecarea din Egipt.

Zidul Plângerii se află în partea palestiniană a Vechiului Oraş Ierusalim, ocupat şi anexat de Israel, şi la poalele Espalanadei Moscheilor, al treilea cel mai sacru loc al islamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.