Rude şi prieteni ai persoanelor ucise de o rachetă de tip sol-aer, care a distrus un avion de linie malaysian în zbor deasupra Ucrainei, marchează trei ani de la tragedie împreună cu regele olandez Willem-Alexander, la un nou memorial, în apropiere de aeroportul de la Amsterdam, de unde a decolat zborul MH17 pe 17 iulie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de luni are loc în contextul în care o anchetă internaţională îşi continuă efortul de a aduce în faţa justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de doborârea znoului MH17 aparţinând companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord.

Boeingul 777 a fost distrus în zbor de o rachetă de tip Buk pe 17 iulie 2014, în toiul războiului din estul Ucrainei între separatişti proruşi şi forţe guvernamentale ucrainene.

O ancheta penală internaţională a conchis că racheta a fost trasă dintr-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi cu un lansator mobil adus din Rusia şi trimis repede înapoi.

Moscova a respins orice implicare şi a denunţat concluziile anchetei ca motivate politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.