Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat, sâmbătă, redeschiderea întreprinderilor şi a obiectivelor religioase şi culturale, ca urmare a relaxării restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeele şi siturile istorice se vor redeschide duminică pentru a coincide cu sărbătorirea Eid el-Fitr ce încheie luna sfântă musulmană Ramadan, a declarat Rouhani la televiziunea de stat.

Locurile sfinte - unele dintre ele devenite puncte focale ale epidemiei de coronavirus în Iran - se vor redeschide luni. Credincioşii vor trebui să respecte distanţarea fizică, să poartă măşti şi să folosească propriile mănuşi şi covoraş de rugăciune, a precizat agenţia ISNA.

Preşedintele a afirmat că toţi angajaţii vor reveni la muncă începând de sâmbăta viitoare.

Potrivit cifrelor oficiale, 7.300 de persoane au murit până acum din cauza pandemiei în Iran şi 133.521 au fost infectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.